31 märts 2010

Fallosekujuliste logode konkursi võitja on…

Peale pikki arutelusid oli žürii sunnitud langetama raske otsuse. Tõepoolest, kõik osalenud logod olid fantastilised. Ja mis seal imestada, kui osalema pääses läbi sedavõrd tiheda sõela. Mitmed esitatud lahendused said disklaffi, kuna etteteatamata kitsendus logodele oli see, et need peaks kuuluma kas Eesti firmadele või brändidele, mille teenust on võimalik tarbida Eestis.

Niisiis, kõiki seatud kriteeriume arvestades hakkas ring pika ja pingelise mõttetöö tulemusena kokku tõmbuma ning välja joonistus võitja. Võitja kasuks räägivad peale graafilise lõppviimistluse kvaliteedi veel ka originaalne eestimaine taust ja logos kujutatud intrigeeriv stoori.

And the winner is: Eesti Ajaloomuuseum!


Žürii esimehe Dr. Eamersi põhjendus: „Minu arust võiks võita Ajaloomuuseumi logo.“

Tootedisaini eritunnustus läheb Dipp-Topsile.


Majanduslanguse tõttu eriauhinda füüsiliselt välja ei anta, sest seda kategooriat polnud konkursi alguses ette planeeritud – tegu oli tõelise „musta hobusega“, mis sööstis areenile siitsamast kõigi meie ninade eest poeriiulist. Ajaloomuuseumi logo autor Aili Ermel sai aga diplomi.


Ühtlasi kuulutan avatuks järgmise kandideerimisvooru, mis lõpeb siis, kui žürii heaks arvab. Kriteerium ikka endine: logos peab sisalduma varjatud fallos. Mida detailirikkam ja autentsem see on, seda suurem tõenäosus võita. Nagu elu näitab, saavad auhinnalisi kohti peamiselt kogenud professionaalid, kelle eeliseks on tellija suurem usaldus. Heaks näiteks ja esimeseks pääsukeseks järgmisele konkursile on logo tunnustatud disainisündikaadi toel hiljaaegu relansseeritud fotostuudiole:



Kliff ja Klaus fotostuudio - tragi teenus ootab tarbijaid.


Soovin kõigile disaineritele vallatut inspiratsiooni logokonkursist osavõtuks. Kaarel ammutab oma inspiratsiooni näiteks tundmatu Poola autori poolt loodud kohvitopsilt:



Teiste finalistide meeldetuletamiseks vaadake eelmisi postitusi. Ja kohtumiseni järgmistel konkurssidel.



Kivid kottidesse!

2 kommentaari:

ailie ütles ...

Tunnustan züriid hea fantaasia ja nähtud vaeva eest!!!! Võitja

Ooker ütles ...

Uusi nominente? Või on juba läbi käinud?

http://www.riinamettas.com/