27 aprill 2007

Brändid barrikaadidel

Keset poliitilisi tõmbetuuli on ka brändidel oma tähtis roll. Vähemalt neljanda võimu esindajad ei saa neist reportaazhis üle ega ümber.

Delfi 26.04.2007:
“Vabaduse väljakult südaöösel veekahuri ja kummikuulide survel minema aetud purjus märatsejad on sisse peksnud ja tühjaks rüüstanud Draamateatri vastas oleva Hugo Bossi poe ja liiguvad edasi Viru Keskuse poole. Hugo Bossi poest tassisid märatsejad välja teksaseid ja ülikondi. Pealtnägija sõnul alustati teksadest ja alles siis mindi ülikondade kallale. Seejärel sisenesid märatsejad apteeki. Kõrval asuvad kasiino, meigipood ja hõbedakauplus. Siseneti ka Eagle Visioni poodi, rüüstatud on Endla tänava arvutipood Datel. Pealtnägijate sõnul on kella 00.45 paiku Draamateatri juurde kogunenud umbes 50-meheline politseiüksus, kes on kinni pidanud ka vähemalt ühe Hugo Bossi poe varga. Vahetult enne südaööd vallutasid eriüksused veekahuri toel purjus märatsejate valdusesse sattunud Vabaduse platsi ja ajasid väljakul kumme süüdanud ning muuhulgas Hansapanga kontorit rünnanud laamendajad pakku Viru Keskuse ja Draamateatri poole. Märatsemine Vabaduse platsil algas kella 11-paiku, mil väljakule jõudsid Pärnu maanteel kino Kosmose juurest oma märatsemisteekonda alustanud rahvamassid, jättes teele põlemasüüdatud kioski ja mahatõmmatud trammiliinid. Välismaalased peitusid Palace hotelli, kus nad said abitult pealt vaadata, kuidas kivid lendasid naabruses oleva Kawe Plaza akendesse. Kive lendas ka hotelli akendesse. Kus on teie politsei ja turvafirmamad, imestasid nad. Kividest ja pudelitest ei pääsenud ka mööduvad bussid. Märatsevad protestijad murdsid sisse kino Kosmose vastas olevasse puidust majja, kus asub lõnga- ja secondhand pood. Vitriinid lõhuti ning maja püüti põlema panna. Lisaks rüüstasid vihased inimesed PM Online’i andmeil kino lähedal asuva R-Kioski ning seda püüti süüdata.”

Ikka need väljamaa nimed, Hugo Boss ja teised… Kui õige eesti mees soovib täna kodumaa eest efektselt surra, siis mis võimalused tal selleks on? Rebida puruks oma Montoni särk ja Marati maika, pista Viljandi tikkudega süüdatud Eesti Ekspressiga tuli otsa Viru Valge pudelisse kallatud plahvatussegule ja joosta Viru Keskuse poole?

Aga kui teil lähemal ajal Lasnamäe kandis Hugo Bossi ülikonnas asjaajamisi vaja toimetada, siis hoidke ostutshekk igaks juhuks taskus.

Kommentaare ei ole: